خیزش سامسونگ برای رهبری شبکه G6

خیزش سامسونگ برای رهبری شبکه G6

 

خیزش سامسونگ برای رهبری شبکه G6

 

در اوایل استقرار شبکه G5 هستیم  و هنوز امکانات راه اندازی کامل آنرا نداریم، اما پیشنهاد باند طیفی تراهرتز (THz) توسط سامسونگ، توجه ها را به شبکه G6 جلب کرده است.

با این که دراکثر کشورها، وزارت صنایع ارتباطات و فناوری شبکه 6G را تا حد زیادی نادیده می گیرد، کار روی فناوری شبکه G6 آغاز شده است. به عنوان مثال، اجلاس شبکه بی سیم G6 در ماه مارس امسال برگزار شد و دولت چین رسماً یک برنامه تحقیق و توسعه روی G6 را شروع کرده است. شرکت سامسونگ به تنهایی لیست برنامه‌های آینده خود برای پیشبرد شبکه 6 G را مشخص نموده است .

سونگیون چوی، رئیس مرکز تحقیقات پیشرفته ارتباطات در سامسونگ گفت: "گرچه تجارت G5 هنوز در مرحله اولیه خود است، اما برای شروع کار روی G6 زود نیست، زیرا معمولاً حدود 10 سال از شروع تحقیقات تا تجاری سازی نسل جدید فناوری ارتباطات طول می کشد."

در ادامه افزود: "ما قبلاً تحقیق و توسعه فناوری های G6 را با تکیه بر تجربه و توانایی سامسونگ در چندین نسل فناوری ارتباطات، از جمله G5 ،آغاز کرده ایم. با وجود پیشرو بودن در این زمینه، سامسونگ متعهدست تا استانداردسازی G6 را با همکاری ذینفعان مختلف در زمینه های صنعت، دانشگاه و دولت هدایت کند. "

طبق پیش بینی سامسونگ ازاوایل سال 2028 ارایه استانداردها با ورود بازار به گیگابیت شکل می‌گیرد و پس از ورود انبوه در سال 2030 استانداردها تکمیل می شوند.

منظور از بازار گیگابیت، سرعت بارگیری 1 گیگابیت در ثانیه برای مصرف کنندگان عادی است، حداکثر این سرعت به اندازه 1000 گیگابیت در ثانیه خواهد رسید.  تأخیر 1 میلی ثانیه پیش بینی شده برای این شبکه ، نیازمند دوبرابر شدن بازده طیفی و انرژی می باشد. باند های طیفی 10 هرتز تا 100 گیگاهرتز در این رویکرد مورد نیازست، که موجب چالش های قابل توجهی خواهد شد.

طیف mmWave )28 گیگاهرتز و بالاتر( مورد استفاده در این تکنولوژی در عبور از موانع مشکل دارد. برای ارسال سیگنال در این باند های فرکانسی، نیاز به ایجاد تطابق در آنتن های آرایه ای، شکل موج، جذب جوی، پروتکل ها و شکل گیری پرتو می باشد. همه چالش ها و فرصت های بالقوه توسط سامسونگ به تفصیل بررسی شده است.

گذشته از پیشرفت های فناوری، اپراتورهای ارتباطات راه دور نیز باید راه هایی را برای استقرار مجدد شبکه در نظر بگیرند. ایده های سامسونگ شامل معرفی فن آوری قابل تنظیم سطح هوشمند) RIS( ،برای پرتاب موثر سیگنال در هنگام وجود خط دید مستقیم یا ایجاد تداخل اتصال متقابل) CLI( است که به دستگاه های کاربر اجازه می دهد تا به عنوان ایستگاه رله عمل کنند .سیستم ها و ماهواره های ایستگاه دامنه بالا )  HAPS( باید زمان بیشتری متصل بمانند.

در کنار این تحولات، باید در دنیای هوش مصنوعی نیز رونق چشمگیری ایجاد شود، زیرا مدیریت این شبکه تنها با تلاش انسان نمی تواند انجام شود و باید در استقرار قدرت محاسباتی نیز تغییر ایجاد کرد. با داشتن چنین حجمی از داده ها و محاسبات فشرده در برنامه های آینده ، به طور فزاینده ای به یک پویایی در تقسیم کار و محاسبات نیاز است که در آن بصورت دینامیک محاسبات به ابر یا سیستم محلی انتقال یابد. این یک تغییر اساسی مورد نیاز برای دستگاه ها، اتصالات و زیرساخت ها است.

در دنیای G5 ، سناریوهای بی شماری هستند که هنوز برایشان ایده ای نداریم. ما نمی دانیم که آیا مصرف کننده خدمات با تاخیر کم را انتخاب می کند یا پهنای باند بالا برایش جذاب خواهد بود، زیرا هنوز G5 به صورت گسترده، راه اندازی نشده است. مطمئن نیستیم که فناوری هایی مانند  AR ،VR ، هواپیماهای بدون سرنشین، وسایل نقلیه خودران ، هولوگرام و ...متصل از بین می روند یا نه .

یا چه خدمات جدیدی به وجود خواهند آمد که الان تصوری از آنها نداریم ، سرویسهای مانند اسنپ... ؟

پیشرفت خیلی زیاد به جلو می تواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد. بایستی انعطاف پذیری در کارهای اولیه ایجاد شود تا از تطبیق فن آوری ها اطمینان حاصل شود و  شبکه G6 مشکلات و نقص های موجود در شبکه G 5 را در خود نداشته باشد. 

 


اینماد