راهنمای سیم کشی آیفون تصویری

آیا برای تغییر کاربری آیفون صوتی به تصویری به سیم کشی جدید نیاز است؟

تغییر کاربری آیفون صوتی به تصویری


در طی گذر زمان و ساخته شدن آپارتمان های چند طبقه، نیاز انسان به درب باز کن های اتوماتیک بیشتر شد. در چند دهه گذشته از آیفون و پنل های دم دری صوتی استفاده می شد که فقط امکان انتقال صوت و شناسایی مراجعه کنندگان از طریق صدایشان وجود داشت. با پیشرفت تکنولوژی و دانش انسان در این زمینه، آیفون ها و پنل های صوتی جای خود را به آیفون ها و پنل های تصویری دادند. در نسل جدید، همانطور که از نامش پیداست، امکان انتقال تصویر مراجعه کننده نیز وجود داشت و همین ویژگی، کاربران بسیاری را به خود جذب کرد. مسئله ایجاد شده برای کاربران این بود که آیا برای تغییر کاربری آیفون صوتی به تصویری به سیم کشی جدید نیاز است؟ که در ادامه به توضیح مختصر آن می پردازیم.
در تغییر کاربری آیفون صوتی به تصویری مسئله ای وجود داشت و آن هم سیم کشی مورد استفاده در آیفون و پنل نوع صوتی بود. این سوال برای همگان وجود داشت که آیا برای تغییر آیفون صوتی به تصویری نیازی به تغییر سیم کشی وجود دارد؟ زیرا کابل های استفاده شده در سیم کشی های قدیمی معمولی بودند و در سیم کشی های جدید از کابل های فویل دار استفاده می شد. در ابتدا از سیم کشی های قدیمی استفاده میشد اما به مرور زمان با ایجاد نویز در صدا و تصویر به مشکل خوردند. کابل های فویل دار، امکان انتقال تصویر بدون نویز را داشتند. این کابل ها شامل یک فویل در اطراف سیم های موجود در کابل و همچنین شیلددار نیز بودند؛ به این معنی که سیم لختی به شکل شیلد در اطراف کابل در داخل فویل پیچیده شده بود.
مسئله دیگر در تغییر کاربری آیفون صوتی به تصویری نحوه انجام سیم کشی بود که در آیفون و پنل های نوع صوتی به صورت پارالل انجام می شد. در این نوع سیم کشی، یک کابل از پنل گرفته شده و به تمامی واحد ها منتقل می شد. در این مدل، امکان ایجاد نویز بسیار زیاد بود و امکان اضافه کردن امکانات جدیدی که روز به روز ایجاد می شد وجود نداشت. اما در نوع جدید آیفون تصویری که معمولا تعداد واحدهای بالا انجام می شد؛ از کابل های فویل دار استفاده میشد و نوع سیم کشی معمولا به حالت لاین به لاین انجام میشد، به این صورت که از جعبه تقسیم برای هر واحد به صورت مجزا سیم کشی انجام میشد. در این روش با وجود هزینه بالاتر که برای کاربران داشت، اما به دلیل به حداقل رسیدن میزان نویز تصویر و صدا و همچنین ماندگاری و عمر بالاتر، طرفدار بیشتری داشت. یکی دیگر از مسائل ایجاد شده برای کاربران پس از اضافه شدن ویژگی ارتباط داخلی بین واحد ها بود.

این سوال برای همگان وجود داشت که آیا به سیم اضافه ای برای برقراری ارتباط داخلی نیاز است یا نه؟ این مسئله کاملا به سیم کشی اولیه ساختمان بستگی داشت، زیرا برای این منظور، به یک کابل دو زوجی مجزا نیاز است و اگر نصاب از قبل در هنگام ساخته شدن ساختمان آن را در نظر گرفته بود، این قابلیت وجود داشت تا بدون سیم کشی جدید، ارتباط داخلی بین واحد ها را ایجاد کرد. اما در صورت نبود سیم کشی، باید به صورت روکار، یک کابل دو زوجی به تمام واحدها کشیده می شد. این راهکار دو مشکل اساسی داشت؛ یک آنکه از آنجایی که به صورت روکار انجام می شد ظاهر زیبایی نداشت و دوم یک هزینه مجزا به هزینه سیم کشی جدید ساختمان اضافه می کرد.
اما امروزه با پیشرفت بیشتر تکنولوژی آیفون و پنل های تصویری، در صورت تقاضای تغییر کابری آیفون از نوع صوتی به تصویری، تنها در صورتی امکان پذیر است که کابل استفاده شده در سیم کشی از نوع فویل دار باشد. در این حالت این سوال برای کاربران ایجاد میشود که هزینه تغییر سیم کشی چه مقدار خواهد بود اما باید گفت که هزینه کلی به عوامل متعددی از جمله شمالی یا جنوبی بودن ساختمان، تعداد واحد ها و … بستگی دارد؛ زیرا میزان سیم مصرفی در هریک از موارد متفاوت خواهد بود اما به صورت کلی، بسته به نوع سیم استفاده شده، میزان زمان مورد نیاز، متراژ سیم مصرفی و عوامل بسیار دیگر، از حدود متری ۲۵۰۰ تومان شروع می شود و با وجود هزینه بر بودن کار، مزایای ایجاد شده در تغییر سیم کشی و معایب موجود در استفاده از سیم کشی قدیمی به قدری است که هم کاربران و همه متخصصان و فروشندگان ترجیح بر تغییر سیم کشی از نوع معمولی به فویل دار دارند.

 

جمع بندی اطلاعات


با مطالعه مقاله فوق که در زمینه تغییر کاربری آیفون صوتی به تصویری بود، متوجه می شویم، در سیم کشی آیفون و پنل های دم دری صوتی قدیمی از کابل های معمولی و سیم کشی پارالل استفاده می شده است. این نوع کابل ها امکان انتقال تصویر بدون نویز را ندارند و این نوع سیم کشی در آپارتمان های با تعداد واحد بالا ایجاد مشکل می کنند. با گذر زمان و روانه شدن آیفون و پنل های تصویری به بازار، به دلیل قابلیت انتقال تصویر و همچنین بالا رفتن تعداد واحد های موجود در یک ساختمان، نوع سیم کشی به صورت لاین به لاین و کابل مورد استفاده به شکل فویل دار تغییر پیدا کرد.

مسئله پایانی، در زمینه تغییر آیفون های قدیمی به نوع جدید آن، میزان هزینه مورد نیاز است که همانطور که گفته شد، به عوامل متعددی همچون تعداد واحد ها، شمالی یا جنوبی بودن ساختمان و … بستگی دارد و این هزینه را می تواند بسته به نوع سیم استفاده شده و همچنین نحوه سیم کشی از حدود متری ۲۵۰۰ تومان محاسبه کرد. و در آخر به این مسئله اشاره شد که در صورت نیاز به ایجاد ارتباط داخلی بین واحد ها، باید کابل دو زوجی از طریق یک سیم کشی مجزا به صورت روکار به تمام واحد ها کشیده می شد که علاوه بر هزینه جداگانه، به صورت روکار انجام می شود و زیبایی نمای ساختمان را تحت الشعاع قرار می دهد.


اینماد